Det skriver andre om BUF

Horsens Posten

28. juni 2023

Stjernerne


TV2 Østjylland 4. juni 2023

Horsens Posten 7. juni 2023


Når man ikke tænker sig om - må man ty til havregrød


Hvor langt kan en syvårig løbe på én time? Svaret er: Langt.


Man skal ikke kimse ad havregrød.

Havregrød er både sundt og nærende. Da jeg var ung studerende, bestod mit fødeindtag sidst på måneden ofte af havregrød, gerne suppleret med makrel i tomat, når min su havde svært ved at række.

Så galt går det dog sjældent længere, men indimellem kan man komme i en situation, hvor man når at tænke: Så må vi leve af havregrød resten af måneden.

Forleden fik jeg en seddel med hjem, da min syvårige søn havde været til fodboldtræning.

"Familiedag i B.U.F. Horsens" med sponsorløb på Dagnæs Stadion.

Sponsorløb?

Det handler omat skaffe penge til den lokale fodboldklub - et rigtig fint formål, og når man som jeg mest støtter klubben ved at stå på sidelinjen, tænkte jeg, at det mindste jeg kunne gøre, var at støtte klubben med et par hundrede kroner.

Klubbens unge fodboldspillere skulle løbe runder á 400 meter, og man donerer et beløb pr. løbet omgang.

Derfor meldte spørgsmålet sig: Hvor meget kan en syvårig i grunden løbe på en time?

Og hvor meget skal man sponsere pr. omgang, hvis man tænker, at man gerne vil donere 200-300 kr.?

Jeg har selv løbet rundt på løbebanen på Dagnæs Stadion adskillige gange - typisk ture á 10 omgange.

Jeg tænkte, at ti omgange klarer han ikke.

Uden at få det regnet det rigtigt igennem besluttede jeg mig for at donere 50 kr. pr. omgang. Jeg fik også overtalt mine forældre til at give det samme beløb efter at have forklaret, at det måske kunne koste dem 300 kr.

Min svoger var,viste det sig, mere realistisk og donerede 10 kr. pr. omgang.

Alt i alt ville den syvårige løbe 110 kr. ind pr. omgang.

Da dagen for sponsorløbet oprandt, blev jeg lidt betænkelig.

Det gik op for mig, at en rask dreng på syv år godt kan klare op til 10 omgange - noget mere end jeg i første omgang havde tænkt.

Endnu mere bleg blev jeg umiddelbart inden start, hvor det blev annonceret, hvor meget de andre deltagere bidrog med pr. omgang.

110 kr. lå absolut i den høje ende, og det stod efterhånden klart for mig, at min donation var skudt helt over målet.

Men der var ingen vej udenom.

Løbet blev skudt i gang, og jeg kunne igen tage det roligt, da min søn hurtigt skiftede fra løb til gang.

Men en timeer lang tid, og jeg syntes, at han var noget karrig med sine pauser.

Faktisk begyndte han igen at løbe, og det var som om, det gik hurtigere end viserne på mit ur.

På et tidspunkt kom han løbende forbi mig med et kæmpe smil:

- Far, nu har jeg løbet for over tusind kroner, sagde han og satte tempoet i vejret.

Jeg prøvede forgæves at opfordre ham til at holde nogle flere pauser.

Heldigvis blev det kort efter annonceret, at der kun var fem minutter tilbage, og selv om det havde kostet mig mange penge, var det heldigvis næsten overstået - troede jeg, for desværre annoncerede speakeren, at det var en fejl. Der var stadig et kvarter tilbage.

15 omgange blev det til, og da der skulle afregnes, måtte jeg skrive de lidt for store cifre ind på mobilepay: 1650 kr.

Jeg fik lærtpå den hårde måde, at man skal tænke sig om, inden man generøst kaster sig ud i at donere penge til et sponsorløb.

Men hvad - familien tager heller ikke skade af nogle dage med havregrød.

Ozan Kevek (tv.) var formand i Horsens United og bliver seniorformand i BUF Horsens United, mens Allan Fuhrmann (th.) er formand for BUF Horsens. Foto: BUF Horsens United

Større seniorafdeling og øget talentmasse: Lokale serieklubber fusionerer og fordobler medlemstallet

Begge klubber fået udbytte af fusionen mellem BUF Horsens og Horsens United, der har slået pjalterne sammen i seniorregi. Sammenlægningen har allerede givet udslag målt på antallet af medlemmer.


21 maj 2022 kl. 07:13

Thomas Trondal thtro@jfmedier.dk


Vennekredsen, der står bag fodboldklubben Horsens United, kunne så småt godt se skriften på væggen. Skulle klubben fortsætte med at eksistere, skulle der nyt blod til.

En opgave, der ikke er sådan lige til, når man - som den seks år gamle forening - kun tæller et enkelt seniorhold. Det fortæller Ozan Kevek, der var formand i Horsens United og med til at starte klubben i 2016.

- Klubben opstod ud af en vennegruppe og har i løbet af årene fået tilgang af nogle stykker udefra. Blandt andet nogle studerende fra VIA, der er hængt ved. Men det har ikke været nok, og nu, hvor vi er begyndt at komme op i alderen, vidste vi godt, at vi var nødt til at få os et bagland, siger han.


Det blev grundlaget for den fusion med BUF Horsens, som nu er blevet en realitet - under navnet BUF Horsens United. Sammenlægningen sker i regi af seniorafdelingen, som nu tæller to mandskaber, i serie 3 og serie 5, et oldboyshold og to syvmandshold.

Klubberne delte værdier

Fusionen, som var på tegnebrættet allerede før coronanedlukningen og blev officiel i december, har allerede mærket sig i øget interesse for klubben. Det fortæller både Ozan Kevek, der bliver seniorformand i BUF Horsens United, og bestyrelsesmedlem Charlotte Baadsgaard.


Tanken er, at sammenlægningen og en større seniorafdeling skal have en afsmittede effekt på ungdomsrækkerne, som så til gengæld kan give serieholdene en fødekæde. Med de knap 50 spillere, der kommer fra det tidligere Horsens United, når seniorafdelingen op på cirka 100 medlemmer.

- Det vælter bare ind. I denne her uge har der meldt sig tre nye trænere i ungdomsafdelingen, og det bliver fedt for U19-holdet at have nogle ældre at spejle sig i. Måske oldboysholdet også bliver udfordret, siger Charlotte Baadsgaard.

Begge parter i fusionen fremhæver, at den kun var mulig, fordi klubberne, der nu er blevet til én, delte de samme værdier.

- For os startede det med en idéen om en kunstgræsbane. Hvem kunne også have glæde af sådan en og Dagnæs Stadion? Da vi snakkede med Horsens United, delte de breddeklubs-perspektivet, og vi fandt ud af, at vi måske også kunne være klub sammen, siger Charlotte Baadgaard, som bliver bakket op af Ozan Kevek.

- Vi kommer ikke for at være et lukket hold i klubben, men for at være en del af BUF. Og så vil vi selvfølgelig prøve at hjælpe med at udvikle seniorafdelingen med de værdier, der kendetegnede Horsens United: Fællesskab gennem fodbolden, respekt på banen og plads til alle uanset niveau og baggrund, siger han.


BUF Horsens tæller foruden seniorafdelingen to "Stjernehold" for psykisk eller fysisk udviklingshæmmede og i alt 180 medlemmer i ungdomsafdelingen.


Lørdag markerer man klubbens ti års jubilæum og fusionen med Horsens United med opvisningskampe og fest på Dagnæs Stadion.

10 års jubilæum

Horsens Lokal TV - 21. maj 2022